Utforma bra annonser

Det finns en mängd olika bannerformat att välja bland när du skall planera din annonskampanj hos Double.net. Nedan finns en lista på vanliga annonsstorlekar som Double.net rekommenderar. De som är markerade med fet stil är sådana storlekar du absolut bör ha med i din kampanj. Bannerstorlekar mäts i antal pixlar och här är några exempel på vanliga format:

Bannerstorlek (b x h) Info
80x31 Små knappar får plats på sajter med trånga utrymmen
120x60 En klassisk storlek som fortfarande används av många
120x300 En halv skyskrapa för sajter med lite utrymme på bredden
120x600 En skyskrapa för sajter med lite utrymme på bredden
125x125 En vanlig kvadrat
140x140 Syns ofta på sidoramar till vänster eller höger och ger god exponering
140x350 Den förmodligen vanligaste ”skyskrapan”
240x120 Passar de sajter som vill få in många annonser på höjden
250x120 Passar de sajter som vill få in många annonser på höjden
250x240 Omtyckt av många större portaler, ett mycket vanligt format
440x220 Ett relativt vanligt format
468x60 En klassiker och förmodligen det vanligaste bannerformatet som finns
500x500 Stor kvadrat som kan fungera bra i korta kampanjer på vissa sajter
728x90 Stor annons för stor exponering, mycket vanlig
980x120 En stor annons som funkar bra för de sajter som har plats för den

Vilka format skall jag använda?

Du behöver givetvis inte använda alla format, men tänk dock på att ju fler format du kan erbjuda, ju större chans är det att fler reklamdistributörer får plats med just dina annonser. Vi rekommenderar även att du använder flera olika annonsvarianter i samma format så att reklamdistributören kan välja vilken typ av annons som passar sajten bäst.

Länka effektivt

Se till att vägen mellan annons och köp blir så kort som möjligt. Förutom dina generella annonser kan du skapa annonser som riktar sig till en viss produkt eller produktgrupp i ditt sortiment. Djuplänka sedan annonsen så att besökarna hamnar direkt på rätt undersida på din sajt så att vägen mellan klick och produkt blir så kort som möjligt.

Glöm inte textlänkar

Banners i all ära, men glöm inte att komplettera din annonskampanj med textlänkar, som i många fall kan ge otroligt bra resultat. Gör texten kort och konkret, exempelvis ”Köp dina glasögon här” eller ”Tjäna pengar på din webbsajt”. Erbjud dina reklamdistributörer en mängd textlänkar att välja bland.

Double.net erbjuder annonsproduktion

Double.net erbjuder bannerproduktion till otroligt bra priser! Kontakta oss på 031-65 75 70 om du är intresserad.

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

1 Kommentarer

• 0
    Avatar
    Ahmet Gür

Kan man utforma annonsstorleken själv?

Får man göra så som bädda in html koden style tag och ge båda höjden och bredden 100% så de blir relativa till positionen?