Vad är SEM?

Sökmotormarknadsföring på sökmotorer

SEM står för sökmotormarknadsföring och kallas även för sponsrade länkar. Exempel på detta är annonsering via Google Adwords.

De annonsörer som tillåtet dig att lägga in deras annonser i exempelvis Adwords får ett grönt förstoringsglas med texten "SEM är tillåtet". Om annonsören inte tillåter SEM blir förstoringsglaset grått eller rött.

Om annonsören dessutom tillåter dig att använda deras varumärke när du skapar sökmotorannonser så lyser R:et grönt, annars lyser R:et grått eller rött.

Med hjälp av villkoren kan du vara trygg i att alla parter vet vad som gäller.

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

1 Kommentarer

• 0
    Avatar
    Susanna Alm

hej! jag har en godkänd SEM annonsör uppe på adword. men det står att dem klickat på annonsen och att jag självklart skall betala för visningarna...MEN inga resultat synd på mitt konto ?